Ik denk dat kaviaar ook gemakkelijk te bio-engineeren moet zijn. Scheelt toch weer wat Steur-tjes open snijden.
Klimaatverandering #2
Molurus Ik twijfel er niet aan dat hier met de geldbuidel is gezwaaid. De toprestaurants koken weliswaar op hoog niveau, de marges zijn zelden in verhouding met de inspanning. Als je geld wil verdienen moet je pannenkoeken gaan bakken. Daarom zie je veel van die topchefs ook allerhande nevenactiviteiten ontwikkelen.
- Edited
Toch denk ik dat top chefs die dit omarmen wel echt the way to go is. Dat maakt het namelijk veel makkelijker om het later te verkopen voor de eettafels thuis.
Misschien gaan we toch ook ergens insect based gerechten zien als delicatesse in de top restaurants? Dat zou mooi zijn.
Molurus Zeker, top-down-marketing. Veel van die chefs zijn culinaire influencers. Maar uiteindelijk moet het natuurlijk smaken. Ik ga het zeker proberen.
GSbrder Interessant genoeg kun je kaviaar ook uit de steur masseren en de vis vervolgens terugzetten. Daarmee kunnen ze wel 120 jaar oud worden en vele malen hun eitjes leveren aan mensen met meer geld dan smaak. Google maar eens op no-kill caviar.
Dwersdriever Gek dat dat niet goedkoper is (neem ik dan maar aan, anders zouden we dat wel doen).
Dwersdriever Ja, grappig! Ik had wel eens van keizersnede-kaviaar gehoord, maar dat is minder herhaalbaar begreep ik.
- Edited
Eerlijk gezegd heb ik nooit begrepen waarom mensen kaviaar nou zo speciaal vinden. Truffel kan ik begrijpen, maar kaviaar. Zoute hap... meh.
tsjok Lomp opensnijden zal wel goedkoper zijn en de winst van het in leven houden van de steur pas op de zeer lange termijn. Ik ben verre van een kenner, ik vind het niet eens bijzonder lekker, maar volgens mij duurt het wel een jaar of tien voordat een steur de benodigde eitjes in zich heeft.
- Edited
Dwersdriever Kaviaar bestaat alleen maar omdat het niet letterlijk mogelijk is goud of bankbiljetten te eten.
Nog een stukje over kernenergie bij onze Franse vrienden. De grote afhankelijkheid maakt de besluitvorming niet zuiverder, zo blijkt wel.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wat-kan-nederland-leren-van-frankrijk-kernenergieland-bij-uitstek~b1703de5/
Video van Kurzgesagt stipt mooi de punten aan waar we het over hadden, in dit topic (en het deel hiervoor).
Ook of het nu veel uitmaakt of je lokaal (vlees) koopt.
Zit nu bij een overleg over opwekking en inzet van groene waterstof. Dat draait toch ook nog vooral op subsidies. Er is nog een lange weg te gaan…