sigme
Onzin, dat is gewoon een autochtone Nederlander met het juiste kleurtje. Die kunnen niet gevaarlijk zijn.

Sloggi Ik wil graag even mijn favoriete passage uit dit artikel quoten:

Veel dierenrechtenactivisten zijn inmiddels doodsbang voor Farmers Defence Force.
‘Ja, dat was ook de bedoeling, dat die acties ophielden.’

Wij hebben hier activisten over gesproken die ons smeekten hun naam niet in de krant te zetten, omdat ze vreesden voor repercussies. Wat denkt u daarvan?
‘Nou, dat het pussy’s zijn. Als je niks verkeerd doet, heb je ook niks te vrezen, toch?’

Sommige activisten werden (online) verrot gescholden, bedreigd en achtervolgd, bijvoorbeeld omdat ze uit medeleven dode dieren bij een afgebrande stal wilden herdenken.
‘Ja, dat hoeft niet voor de deur van die boer, toch?’

Wat is het verschil met een bezoek aan het huis van de minister?
(Korte stilte). ‘Tja. Dat weet ik zo niet.’

Vanavond komt ie aan het woord in Nieuwsuur trouwens.

    remlof Tuurlijk, gewoon zendtijd geven die lui.

    Morgen bij OP1 te gast: Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurayshi, kalief van IS!

    • Reya replied to this.

      Ze willen de A50 afsluiten dus.

      Gewoon het leger inzetten tegen die debielen. Bazooka op die kut trekkers van ze.

      Dat met die stikstofreductie en de boeren gaat nog een ramp worden trouwens. Er is geen reden om aan te nemen dat biologische kringloopboeren gespaard blijven - reductie is reductie. Schiermonnikoog, waar de boeren een tijd geleden al compleet om gegaan zijn, moet volgens de plannen gewoon ook ongeveer alle vee inleveren.
      En stikstofreducties van 50 à 70% betekenen gewoon alle vee weg. Insgezamt, totaal. Want de stikstof komt niet alleen van de veeteelt, maar de gewenste reductie wel.

      Hoewel ik heel groot voorstander ben van een grote verandering van de Nederlandse veeteelt, denk ik niet dat dit nu een goed plan is. Ik zou liever dwingend voorschrijven van een transitie naar de normen van biologisch en over 10 jaar (ofzo, ik zeg maar wat) biologisch-dynamisch. Maar dat dan zonder het geloof in kabouters enzo, dat kan je beter niet opleggen. Bioindustrie het land uit, te beginnen uit Nederland.

        Biologisch-dynamische landbouw: gaat @Tem controleren of je broccoli wel goed geëckt is.

          Reya

          Daarom, de kabouters moeten eruit. Vooral het kiezelroeren en koeienhoorns begraven bij volle maan is iets wat ik liever niet aan de grote klok hang :')

            sigme

            Maar op een gegeven moment wist ik: het ligt aan mijzelf. Het was een Boskoop die normaal paraplu-achtig naar buiten groeit, maar deze boom groeide meer naar binnen. Ik moest hem geen autist noemen, realiseerde ik me, maar ik moest beter kijken. Deze boom wilde zijn takken meer bij zijn stam houden. ‘O, zó groei jij’, wist ik nu. Sindsdien kan ik hem in een rustige gemoedstoestand snoeien. De boom kan zijn wie hij is.”

            Daarop gezocht en dan kom je wel bij pareltjes uit.

              Duke

              Jajaja. Maar hun groente is wel onovertroffen lekker als je te lui bent om zelf een moestuin erop na te houden.
              En het is (veel meer dan "biologisch") een daadwerkelijk bijna duurzaam houdbaar systeem (uiteindelijk is alle landbouw een vorm van roofbouw, dus niet oneindig duurzaam). Ik neem het geloof in volle maan en vooral die hilarische koeienhoorns voor lief. In ruil daarvoor laten ze de hoorns op levende koeien er aan zitten, en dat is weliswaar niet speciaal goed voor het milieu maar wel voor mijn gemoedsrust.

              Biologisch is ook niet per se zaligmakend. In midden Frankrijk kun je koeienvlees en zuivelproducten kijken die formeel niet biologisch zijn maar in de praktijk net zo goed, met korte kringloop en korte logistieke ketens. De koe die je daar bij de slager of in de supermarkt koopt is vaak in een straal van 30 kilometer opgegroeid én geslacht, en heeft alleen kuilgras uit eigen wei bijgevoerd gekregen in de winter. En dat proef je.

              Pest is volgens mij wel een beetje dat we onszelf zo in een hoek hebben geverfd de afgelopen jaar dat er formeel bijna niks meer mogelijk is omdat we de stikstofdepositie zo hoog hebben laten oplopen.

              (Dit laat onverlet dat er ook in het idyllische midden Frankrijk genoeg mis is met de veeteelt. Op het platteland daar bestaat nog echte armoede, in tegenstelling tot hier)

                Sloggi

                Dergelijk vlees (rund/vark/schaap) kan ik hier ook kopen hoor. Fatsoenlijk gehouden, om de hoek geslacht, geen keurmerk. Daar hoef je niet voor naar Frankrijk. Maar die veehouders zullen dus net zo goed als grote bio-industrieboeren gereduceerd kunnen/moeten worden. Kunnen omdat de provincies zelf maar moeten zien hoe ze aan hun reductie komen, en eventueel moeten omdat als er echt zwaar gereduceerd moet worden, er ook geen plaats is voor fatsoenlijk gehouden dieren.

                  sigme Dergelijk vlees (rund/vark/schaap) kan ik hier ook kopen hoor. Fatsoenlijk gehouden, om de hoek geslacht, geen keurmerk. Daar hoef je niet voor naar Frankrijk.

                  Ja maar daar moet je hier moeite voor doen en alleen de bewuste consument koopt het. Daar ligt het gewoon in de super en is het niet duurder, dat is mijn punt.

                  sigme Maar die veehouders zullen dus net zo goed als grote bio-industrieboeren gereduceerd kunnen/moeten worden. Kunnen omdat de provincies zelf maar moeten zien hoe ze aan hun reductie komen, en eventueel moeten omdat als er echt zwaar gereduceerd moet worden, er ook geen plaats is voor fatsoenlijk gehouden dieren.

                  Ik hoop het niet maar dat zou zomaar kunnen gebeuren als gevolg van dertig jaar pappen en nathouden door de ’boerenpartijen’.

                  sigme

                  De slager hier verkoopt ook vooral vlees uit de directe regio. Maar die regio ligt wel tegen een Natura2000 gebied aan. Zal dan ook wel rap afgelopen zijn…