Vandaag weer een gerechtje gemaakt van Ottolenghi uit zijn kookboek Simpel.
Het origineel is voor 2 personen:
Snijbiet met gebakken kikkererwten en griekse yoghurt
- 200 gram snijbiet
- 2 wortels in blokjes van 2cm
- 1 theelepel karwijzaad
- 1.5 theelepel gemalen komijn
- 400 gram kikkererwten
- Koriander
- 1 citroen
- 1 ui
- Zout en peper
- Griekse yoghurt.
Aangezien ik geen snijbiet kon vinden heb ik 400 gram verse bladspinazie gebruikt. Daarnaast nog in de koekenpan wat kabeljauw gebakken (even door de bloem gehaald en kruiden voor het bakken).
De wortel moet even door de olie en met peper en zout besprenkelen en dan 20 min in de oven op 200 graden.
De ui bakken met karwijzaad en de gemalen komijn. Dan de spinazie meebakken. Daarna de wortel, kikkererwten zout en peper erbij. Bakken tot het vocht weg is en op het laatst sap van een halve citroen toevoegen. Opdienen met de gebakken vis. Partjes citroen (van de andere helft), koriander blaadjes en Griekse yoghurt op tafel zetten zodat iedereen zelf naar smaak dat kan toevoegen.
In het origineel raden ze ook gestoomde rijst aan maar dat vind ik al flink machtig worden dus heb gekozen alleen wat vis erbij te bakken.