Doedezemaar
Dat vind ik ook eigenlijk het grote probleem van vega of vegan. Ik heb er enorm respect voor maar je moet echt extra je best doen om wat lekkers en voedzaam neer te zetten, anders dat wordt het vrij treurig en schraal. De gehele westerse keuken kun je eigenlijk wel schrappen, of je moet met vleesvervangers aan de gang gaan.
Maar dat soort vleesvervanger producten snap ik niet helemaal. Je wilt geen dierlijke producten eten, maar het moet er wel naar lijken en/of smaken. Het is duurder, qua smaak inferieur aan het daadwerkelijke product en ook nog eens een samengesteld industrieel product van talloze ingrediënten.
Daadwerkelijk vega/vegan koken met goede ingrediënten lijkt me wel leuk eigenlijk. Ik ben zelf nog wel van plan meer met tofu te gaan koken. Vond dat eerst eigenlijk niet zoveel aan, maar dat een jaar geleden gehad bij een goed Koreaans restaurant en ik ben om. Bedankt voor het recept in iedergeval 🙂