Goed, het is nog vroeg, maar in de tweedeling van mensen die met wisselende mate van afkeer tegen de feestdagen op zien vs. de mensen die eind november beginnen met de voorbereidingen, val ik in de tweede categorie. Wat zijn jullie plannen? Wat gaat er gegeten worden? Wie kookt?
Met kerst organiseer ik twee diners. Het voordeel van kerst niet van huis uit vieren, is dat we er een compleet eigen invulling aan kunnen geven en het geen verplicht nummer is, wat de boel een stuk prettiger maakt. De eigen invulling is overigens dit jaar nog steeds vrij klassiek, qua menu, al ben ik nog niet uit over de voor- en bijgerechten.
Menu 1:
- koude en warme tapas-style voorgerechten (denk ik)
- zalmzijde met kruiden/notenkorst, haricot verts, geglaceerde worteltjes, aardappels uit de oven
- mini lemon merengue taartjes met slagroom en zelfgemaakt ijs
Menu 2:
- Carpaccio?
- Lamsrack, aardappelpuree met gecarameliseerde ui en oude kaas, groene salade en iets van groente
- Bottura's gouden brood
Als je het zo opschrijft, lijkt het best mee te vallen qua werk ?.